• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Vandaag is de bird watch tour met wind birds en dus op tijd op om te gaan ontbijten, want ik wordt om 08.30 uur al opgehaald en dan gaan we op pad. Nadat we bij 2 andere hotels ook gasten hadden opgepikt ( 2 stellen Engelsen en 1 Poolse Engelsman ) zijn we eerst naar Porto Moniz gereden om daar even buiten het dorp bij de inheemse Trocazduif te gaan kijken en al snel hadden we die gevonden. Helaas wel hoog op de rotsen op een tak en ver weg vliegend in de meeste gevallen.

Daar dichtbij zat op een rots een klein Visdiefjes kolonie en daar ook meteen even gekeken. Het is nu nog bewolkt en donker, maar in de verte zien we meer licht aankomen.

Seixal ligt daar in de verte, maar wij gaan nu de andere kant op rijden.

De Madeira goudhaantjes en Vuurgoudhaantjes vonden we in een dal dat hoog gelegen is in een prachtig rotsachtig gebied.

Hier vonden we ook de Madeira Vinken en nog wat parkieten en nadat we hier heerlijk rondgewandeld hadden zijn we naar Porto Moniz gereden voor de lunch, welke inbegrepen was.

Niks mis mee. Na de gezellige lunch zijn we weer gaan rijden en naar de ruige westkust en de mogelijke vogelsoorten die we daar tegen zouden kunnen komen.

Madeira Buizerd en Torenvalk bij elkaar in de lucht langs de rotswanden, heerlijk uitzicht. Terwijl we daarnaar stonden te kijken zag ik in mijn ooghoek iets bewegen op de hekrand voor ons en dus even gekeken en meteen een paar plaatjes geschoten van deze Pipet ( pieper )

Ook dit is een mooie omgeving en hier komen weinig standaard toeristen, maar wel de natuurreizen met hun gidsen.

Eenmaal terug aan de kust kwamen we weer op bekend gebied voor mij, want 2 dagen eerder had ik hier ook al rondgereden en rondgekeken.

We waren druk in gesprek met de gidsen over de geelpootmeeuwen en de ondersoorten die ze daar ook hebben, toen ineens iemand riep dat er tussen de groep meeuwen ook nog wat anders stond! Het bleken twee Egrets te zijn en dat zijn kleine zilverrreigers. Deze stonden rustig tussen de meeuwen en werden volledig met rust gelaten en dat was wel opvallend. Een mooie afsluiter van deze dag als waarneming en dus weer via de hotels in Funchal terug gereden naar Santa Cruz.

Na de berichten van gisteravond waren deze nu ook niet al te best voor thuis en dus zaten we op het terras met een paar andere Hollanders te kijken op onze telefoons naar de buienradar en waren blij daar nu even niet te zijn. Morgen pas weer naar huis.....