• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Dag 0 is altijd een leuke dag; het inpakken van de koffer en het inchecken voor de aankomende vlucht en in dit geval ook het wegbrengen van de 3 katten naar het kattenpension voor 10 dagen.

Het rode gevaar was nog even onderuit in de koffer gaan liggen op een onbewaakt moment, maar moest er weer uit voor de weegtest en die bleek in orde te zijn. Ik ben er dus klaar voor.

Marijke was om 03.50 uur bij mij aanwezig om als taxidienst te gaan rijden en om 04.40 uur zat ik al bij de gate met een bak koffie.....  Na een rit van iets meer dan  20 minuten stonden we al op Schiphol en kon ik meteen bij de balie van Transavia de koffer inleveren en ook direct door de douane naar de gate en zo dus in recordtijd koffietijd en nu dus nog wel 2 uur wachten op het vertrek van de vlucht....

Na een voorspoedige start en climbout en een rustige vlucht over het zuidpuntje van Engeland vliegen we nu over de noordwestpunt van Spanje en gaan zo verder langs de Portugese kust en dan weer over zee naar Madeira.

Na het passeren van Porto Santo vliegen we nu in de approach over Ponta de Sao Lorenco en daar ga ik over een paar dagen de wandeling doen naar de rots punt boven in beeld.

We vliegen nu vlak voor de baan en dit is dus Santa Cruz en hier ga ik verblijven in het hotel aan de rechterkant van de snelweg brug, het Santa Cruz Village hotel.

vanaf het vliegveld is het 5 minuten rijden en je staat bij het hotel. Omdat de kamer nog niet klaar was halverwege de ochtend kon ik mijn bagage in een afgesloten ruimte achterlaten en ben dus lekker gaan wandelen en het dorp gaan verkennen.

Het is heerlijk weer en het wandelen door het dorp is leuk om te doen. Ik loop meteen ook even naar de oostgrens van het dorp om te kijken naar de kop van de baan en de beste manier om naar de baan te gaan wandelen morgenochtend.

Het was nog dichterbij als verwacht en de weg links gaat direct naar het vliegveld toe en de weg rechts gaat onder de andere weg door zo langs de baan toe. Appeltje eitje dus!

Zo komen ze dus vlak langs de kust langs en met de 100-400mm geen enkel probleem om die te gaan fotograferen. Ik draai weer om en loop het dorp weer binnen en ga even de strandkant bekijken en ergens wat drinken op een terras.

Een kleine visafslag.

Vanuit de kleine jachthaven hier een mooi overzicht van het dorp en aan de rechterkant de kop van de landingsbaan; alles lekker dicht bij elkaar dus!

Na een drankje op een terras genuttigd te hebben ben ik weer naar het hotel gaan wandelen en gelukkig was de kamer nu klaar en kon ik mijn spullen hier gaan neerzetten en even onderuit gaan liggen op bed met de schoentjes uit....lekker hoor. Na een uurtje lekker gelegen te hebben ben ik weer een rondje gaan wandelen door het dorp en hoorde op een bepaalde plek verschillende vogelgeluiden en dus weer terug gewandeld naar het hotel om de grote lens te pakken en daar weer naar toe gewandeld en niet zonder succes!

Grote gele kwikstaart

Europese kanarie

Het avondeten in het hotel genuttigd en de zalmsalade als voorafje smaakte prima evenals de lamskoteletten. Na het eten nog twee rondje door het dorp en langs het strand gewandeld en om half elf lekker gaan slapen; het is een lange eerste dag geweest.