• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Goed geslapen en al vroeg wakker en hoorde zo ook al de eerste vlucht vanaf het vliegveld vertrekken in de verte.....

Lekker rustig gaan ontbijten en even op flightradar24 gekeken wat er die ochtend binnen moest komen en na het ontbijt de rugzak gepakt en gaan wandelen naar de baan en dit via een route door het dorp bovelangs gedaan.

Vanaf deze plek sta je naast de kop van de baan en hier even de binnenkomst en vertrek van een paar vluchten staan kijken.

In de bomen en struiken onder mij veel kanaries en ook zwartkoppen en met moeite een paar plaatjes van deze bewegenlijke vogels kunnen maken.

Daarna terug gewandeld naar het hotel voor het welkomstgesprek met de reileidster van Corendon en daarna weer naar de baan gewandeld maar nu naar een plek langs de baan op een hoger gelegen locatie met een mooi overzicht over het geheel.

Heel veel kleine hagedissen op dit eiland en je komt ze werkelijk overal tegen, zo ook hier op het terras van Cassiano's snack bar langs de baan. Mijn vaste plek voor drankjes en lunch als ik in de buurt ben deze week.

Vanaf Madeira is het niet zo ver vliegen naar de Azoren en daar wil ik een dezer jaren nog weer een keer naar terug voor een tweede bezoek; ik zou zo instappen.....

Op een struik zat een Berthelots pipet te piepen en daar kon ik nog een paar leuke plaatjes van schieten. Funchal Airport is nou niet echt een erg druk veld en je hebt genoeg tijd om tussen de vliegbewegingen door andere dingen te gaan doen en bekijken. Ik ben tot en met de " middagspits"  van 5 kisten gebleven en daarna terug gewandeld naar het hotel voor een pilsje op het terras bij het zwembad. Lekker hoor.

Het is een bijna windstille avond en nog behaaglijk warm buiten en dus de hele avond lekker rondgewandeld langs de kust en op bankjes aan het water gezeten. De vrijdagavondmis in de kerk werd buiten gehouden en het was gezellig druk op het dorpsplein naast de kerk.

Het laatste deel van de avond doorgebracht op het terras naast het zwembad en een heerlijk rustige dag gehad en wat leuke plaatjes kunnen maken van de vliegtuigen op het vliegveld vanaf verschillende plekken.