• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Vandaag ga ik naar Funchal om de Botanische tuinen te gaan bekijken en nog wat van de stad te gaan zien. Na een kort stukje rijden ben je eigenlijk al in Funchal en de tweede afslag ( Monte ) genomen en meteen vast in de file van toeristen die ook allemaal deze afslag moesten hebben. Eenmaal beneden in de stad gingen de meeste auto's rechtsaf richting de haven en ik had een andere route gezien en volgde de stadsbus naar het busstation en kon daar meteen de parkeergarage in en van daaruit met de kabelbaan naar boven en de botanische tuinen aldaar gaan bekijken. Route plannen loont zeg ik dan maar!.

Bijna boven en aan de linkerkant heb de daar een grote tuin, maar eerst ga ik rechtsaf en weer een stukje naar beneden met de volgende kabelbaan naar een andere tuin.

Een mooie tuin en ik heb daar bijna anderhalf uur rondgewandeld. Daarna weer omhoog naar de top met de kabelbaan en de Monte tuin binnengegaan.

Deze tuin is echt schitterend mooi en een echte aanrader als je in Funchal bent! Nadat ik weer met de kabelbaan naar beneden was gegaan ben ik eerst even op een terras gaan zitten langs het water voor de lunch en ben daarna lekker gaan wandelen langs de kade en haven.

Vanaf hier weer rustig terug gewandeld via een stukje stad naar de parkeergarage en weer de hoofdweg op gereden terug naar Santa Cruz. Ik had nog wat tijd over en dus meteen doorgereden naar de baan en daar weer even bij Cassiano's op het terras gaan zitten. Aan de overkant waren de valkeniers van Funchal met hun vogels aan het oefenen en 1 van de vogels had er duidelijk geen zin in en ging demonstratief op het dak zitten en wenste er niet af te komen.......

Ik had vlak daarvoor nog op de radar gekeken en zag niks voor de baan hangen, maar uit het niets kwam deze kist ineens binnengevallen.

Bleek een medisch noodgeval te zijn

Dit is het Boutique hotel, waar ik eigenlijk wilde gaan verblijven. Bij het uitzoeken van de vakantie had ik hier naar gekeken en zag ineens dat Sunweb deze nog wel aan bood, maar dat er geen keuken zou zijn vanwege problemen.... erg gek bericht leek het mij.... uiteindelijk dus niet geboekt en niet ten onrechte. Bij aankomst in Santa Cruz had ik donderdag al even bij het hotel gekeken en deze bleek van de ene op de andere dag ineens gesloten te zijn en de mensen in mijn hotel hadden ook geen antwoorden over het hoe en waarom. Het hotel staat er net 3 jaar en nu al weer dicht. De tafels en stoelen staan gewoon nog op het dak, net als de planten.

De benedenramen zijn wel afgeplakt en er hangt een bordje op de deur dat er een herinrichting plaats zal gaan vinden. na het avondeten nog een rondje gewandeld langs het strand en met de camera op een bankje gaan zitten, want er komen nog een paar leuke kisten binnen.

het werd een heerlijke avond met een lekkere temperatuur en dus ook veel mensen op de been en aan het wandelen langs het strand. Ook later op het terras bij het zwembad was het nog lang druk en gezellig.