• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Om 09.00 uur stipt stond het verhuurbedrijf voor de deur met een heuse fiat panda en na het tekenen van de papieren en de controle van de vele krassen en deuken op het apparaat kon het feest gaan beginnen.

Eerst natuurlijk even naar de baan gereden voor een snelle check wat er aan vliegtuigen stond en daarna doorgereden naar Machico en vanaf daar de hoofdweg op naar Cancal en Ponto de Sao Lorenco voor de wandeling.

Machico en de jachthaven aan de buitenkant van het dorp. Vanaf hier vertrek ik morgen voor de Whale watch en dus even de route vanaf boven bekeken hoe ik daar het beste naar toe zou kunnen gaan rijden.

Dit is de wandeling die ik ga doen en als de knie mee werkt ook nog de laatste beklimming naar de top, maar eerst even het eerste deel van deze tocht van 6 km volbrengen.

Eenmaal bij de oase besloten niet de klim naar de top te gaan doen, want de knie had al wat klappen gehad met al die trappen onderweg. Dus doorgelopen en de tocht van 6 km volbracht en eenmaal terug bij de auto herstelde het lijf erg snel en kreeg ik het gevoel dat het waarschijnlijk wel had gekund tot aan de top, maar dat geen risico's nemen op de dag 3 van de 8 waarschijnlijk de beste keuze was geweest. Terug naar Cassiano's voor de lunch en de middagspits op het vliegveld.

Prachtige plek om te staan voor de fotografie, de oploop tegenover Cassiano's langs de bergwand en vanaf hier volledig overzicht over het veld en onbelemmerde fotografie.

De middagspits en later ook de vroege avondspits ( telkens ongeveer 5 vluchten ) bekeken en genoten van het fotograferen langs de baan en de mooie plaatjes die ik kon schieten vanaf deze locatie.

Daarna de auto geparkeerd in de garage onder het hotel en weer lekker naar het strand gaan wandelen en op een terras gaan zitten voor het avondmaal en later nog op het terras bij het zwembad van het hotel. Lekker gewandeld vandaag en genoten van de vliegtuigen. Precies wat ik wilde doen deze week.