• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Het is vanmorgen  al erg warm buiten en gelukkig staat er een ardig briesje. Vandaag ga ik met wind birds vanuit Machico de oceaan op en daar gaan we op zoek naar alle soorten van zeeleven die we tegen kunnen gaan komen.

We gaan met 8 gasten en 2 gidsen aan boord van de RHIB boot en varen de haven uit en gaan linksfa richting Canical en de haven aldaar en langs de stenen kade zien we onze eerste soorten van zeevogels en strandvogels. Vervolgens gaat de boot richting Sao Lorenco en zien we aan de windkant van de rotsen de grote golven en zeegang en dus besluit de schipper aan deze kant te blijven en rechtsomkeerd te maken en verder de kust uit te gaan varen en daar zien we Shearwater Coreys en Petrels rondvliegen en doen ons best om een beetje in de buurt van deze vogels te komen en er nog een paar plaatjes van te kunnen maken.

Voor de kust van Santa Cruz zien we meer Corey's bij elkaar op het water zitten en begint een van de gidsen meer om zich heen te kijken en het wateroppervlak in de gaten te houden.

Walvissen!  In dit geval 3 potvissen ( Sperm Whales )

Nadat we een tijdje langszij deze mooie dieren gevaren hadden doken ze onder en dan zijn ze 15 tot 20 minuten onder water en moet je maar afwachten waar ze weer boven zullen komen. Besloten werd daar niet op te wachten en langzamerhand terug te gaan varen richting Machico.

Santa Cruz vanaf het water gezien.

Apart is om te zien hoe het tweede deel van de landingsbaan van het vliegveld op palen staat. Onder dit deel zit een jachthaven, een botenopslag terrein en een evenementen terrein, waar feesten georganiseerd worden.

Na het ontschepen ben ik samen met een Frans stel in de jachthaven van Machico op een terras gaan zitten en hebben we daar gezamenlijk de lunch genuttigd. Was erg gezellig. Deze mensen gingen nu door naar de andere kant van het eiland en wel Porto Moniz en daar ga ik morgenochtend heen. Nu eerst weer terug naar het hotel voor een andere set kleren en weer door naar de baan, want het windje is nog wat harder gaan waaien en misschien krijg ik nu wat meer spectaculaire shots van de landende kisten te zien om te kunnen fotograferen.

De wind stond zo goed als in de lengterichting over de baan en dus konden alle piloten hun werk goed uitvoeren en de kisten zonder al teveel problemen op de baan neerzetten.

Aan het einde van de middag viel de wind ineens weg en werd het ontzettend benauwd, waar je ook kwam. Alleen onder de airco was verkoeling te vinden en zelfs de locals vonden dit niet prettig weer.... ook in de straatjes van Santa Cruz was het erg warm en zelfs de binnenplaats van het hotel was niet prettig om te verblijven en dus kon ik nergens een plekje vinden om lekker buiten te gaan zitten eten dus bij de Mercado een afhaal maaltijd gehaald en op de kamer met de airco aan op zitten eten. Daarna nog een koel pilsje op het nog steeds benauwde terras naast het zwembad genuttigd en de dag afgesloten.