Zaterdagmorgen 4 juli naar Veere vetrokken om vanuit daar naar de touretappe op de zondagmiddag te gaan kijken en dat samen met Eric en zijn vrouw. Op tijd vertrokken en de drukte vanaf de A15 over de N57 langs de deltawerken viel mee en dus mooi op tijd aanwezig in Veere. We hebben een gezellige dag gehad en na het avondeten zijn we naar Neeltje Jans gereden om daar te gaan kijken bij de opbouw van de tribunes en de finishplek op dit werkeiland. Het was al niet zo warm meer als in de middaguren en dus was het nu heerlijk toeven aan het water.

Veere in de middag.

Zo voelt het alsof je een heel eind terug gaat in de tijd!

Neeltje Jans in de avonduren.

Het blijft indrukwekkend, onze deltawerken.

Zondag 5 juli begon met een clear scope op de buienradar, maar binnen twee uur kwamen de blauwe vlekken opzetten en deze werden zelfs rood en dus besloten we nog een klein rondje te fietsen door de polder alvorens het noodweer los zou gaan barsten en net voor het zwaarste weer waren we weer binnen en vertrokken we richting de zeelandbrug in de regen en hadden noodweer inclusief onweer op de brug en begonnen we te twijfelen of we nog wel uit de auto zouden kunnen komen voordat de tour langs zou komen, maar eenmaal bij Noordwelle aangekomen klaarde het weer op en konden we ons aansluiten bij de mensen die reeds bij en tussen de twee rotondes aldaar opgesteld stonden. De reclamecaravaan was net voorbij en dus kon het wachten beginnen, net als in 2010 destijds. Buiten de toeschouwers stond er ook een Tsjechische supporter die in middeleeuwse uitdossing gekleed was. Toen de helicopters eraan kwamen wisten we dat de eerste renners dichtbij waren en ineens kwamen ze de eerste rotonde af en voor ons langs. Deze kopgroep ging erg hard en zoefden voorbij.

Onze plek langs de route.

NOS tour de flits reed voor de kopgroep uit.

De kopgroep in volle inspanning.

Cancellara, Froome en Tom du Moulin komen voorbij.

Greipel komt hier voorbij en zal korte tijd later deze etappe winnen.

De tweede groep volgt al op meer dan een minuut.

Ook de gele trui zit in deze groep.

Tussen groep 2 en 3 zaten nog een paar renners.

Deze deden het iets rustiger aan en lieten zich terugzakken naar groep 3.

In groep 3 zaten de meeste Hollanders en dat was jammer......

Ver achterop reed nog een groep achterblijvers en daarna kwam de bezemwagen voorbij.

Op naar Antwerpen en Waterloo.

Met z'n allen in de file terug naar het knooppunt bij Zierikzee en daarna door over de brug naar Veere en weer door naar Middelburg voor het avondeten. Om kwart voor elf weer in de auto gestapt en via de weer opengestelde deltawerken naar huis gereden. Net als in 2010 was het weer leuk om mee te maken.

Jos.