• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Rome 2019 Voetbaltripje met familie.

Na het zeer geslaagde weekeinde in Barcelona in 2017 hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken en besloten ook in 2019 een dergelijk tripje te gaan maken en de keuze voor dit jaar viel op Rome!

Op vrijdagmorgen heen en in de middag een stukje stad bekijken en 's avonds lekker op een terrasje gaan zitten langs de Tiber, niet ver van ons verblijf.

Op de zaterdag een rondrit met het openbaar vervoer langs de highlights van de stad en verder lekker rondwandelen en genieten.

Op de zondag naar Vaticaanstad en in de loop van de middag terug naar de B&B om ons om te kleden en door te gaan naar het voetbalstadion voor een wedstrijd van AS Roma!

Op de maandag weer terug vliegen naar huis.

10 mei 2019: Bij aankomst op Schiphol bleek onze kist nog in Frankrijk te staan als gevolg van de staking van de Luchtverkeersleiders aldaar en konden we niet vertrekken....

Vueling had ons omgeboekt naar de avondvlucht van 21.45 uur naar Barcelona en dan op 11 mei door naar Rome en dat leek ons geen goede optie! 's Avonds laat aankomen in Barcelona en daar 7 uur op een stoel gaan zitten wachten in de holst van de nacht op een verlaten vliegveld om daarna gebroken door te vliegen naar Rome leek ons niet een strak plan. Na een koppie koffie zijn we weer naar huis gereden en ben ik meteen online gaan kijken naar andere opties en zag dat op zaterdagmorgen 07.40 uur de Level vlucht naar Rome nog net niet vol zat en kon ik onze vlucht kostenloos omboeken naar deze zustermaatschappij van Vueling bij de IAG groep. Dat was voor ons de beste oplossing.

Orbetello en het schiereiland zien er vanuit de lucht prachtig uit.

 We zijn aangekomen in Rome! Nu met een taxi meteen naar de B&B om de tassen weg te brengen en daarna door de stad in!

De binnenplaats bij de B&B Fiocca. We zijn zeer hartelijk ontvangen door de eigenaar en met de tassen binnen en huissleutels op zak konden we de stad gaan verkennen. Eerst naar de Piazza del Popolo en van daaruit naar de Spanish Steps.

 Boven achter de Spanish steps is een halte van de Big Bus hop-on-hop-off tours en dus daar opgestapt en verder de stad in gereden. We hebben Trevi en Termini overgeslagen en zijn verder gegaan vanaf halte Colosseo.

Ik had de 10-22mm lens ooit aangeschaft om de woudreuzen in Canada in 1 keer op de foto te kunnen krijgen, maar voor al deze grote gebouwen in Rome kwam de lens nu ook goed van pas en was ik erg blij dat ik deze meegenomen had. We zijn niet naar binnen gegaan en zijn langs de lange wachtrijen verder gelopen en hebben een rondje gemaakt rond dit prachtige bouwwerk en verder gelopen naar de opgravingen die er achter liggen.

Weer verder met de bus naar het vaticaan.

Vanaf hier zijn we eerst op een terrasje gaan zitten voor een drankje en daarna zijn we langs de Tiber terug gaan wandelen naar onzr B&B, alwaar we even rust hebben genomen en daarna een terras zijn gaan opzoeken voor ons avondmaal en na een goede maaltijd zijn we weer terug gegaan naar de B&B en zijn we redelijk snel gaan slapen. Omdat we het vaticaan nu reeds gezien hebben hoeven we hier niet terug en kunnen we morgen starten met de hoek van de stad alwaar de Trevi fontein ligt. Zondag 12 mei:

 

Ook vandaag was het lekker weer in de stad, tenminste als je naar deze kant keek.... Achter ons betrok het zienderogen en kwam er een grote onweersbui dichterbij en die was ook voorspeld voor deze middag.

Een stokoude Kadett L uit ongeveer 1970 kon ik niet zomaar voorbijlopen....

Met de onweersbui in aantocht gingen veel van de straatverkopers over op het aanbieden van paraplu's en poncho's

De eerste onweerklappen vallen en het begint ook te spetteren even later gevolgd door stortregen. Na even onder de luifel van een gebouw geschuild te hebben vond Marijke het genoeg en zijn de iets verderop een restaurant in gegaan om daar wat te drinken en eten en zo de te wachten tot het weer droog zou worden.

Met het ergste van de bui achter de rug zijn we verder gaan wandelen naar het Pantheon.

Volledig kansloos om hier bij de ingang een bordje neer te zetten met "verboden te fotograferen"

Langs de busroute staan er ook gewoon fruitbomen en aan de kant van de weg hangt er in elk geval al niets meer aan deze bomen, want dat kan zo vanuit de open bussen worden geplukt....

ook weer langs het Colosseum gereden en we hebben de rest van de route meegereden en hebben zo het gehele rondje volbracht in anderhalve dag.

Na het laatste stukje met de bus zijn we er weer bij de Spanish steps uitgestapt en terug gewandeld naar de B&B om even uit te rusten en ons klaar te maken voor het volgende deel van ons tripje; de voetbalwedstrijd tussen AS Roma en Juventus. Alle bussen richting het stadion zaten propvol en hebben we uiteindelijk een taxi genomen om er nog op tijd te kunnen zijn. Met de wachtrijen voor de poort er bij en het gerommel met het scannen van de entreetickets bij de poortjes was de wedstrijd al begonnen voordat we op onze plekken plaats konden nemen.

Ronaldo scoort hier en je kunt de bal nog net over de doellijn zien gaan, maar deze goal zal worden afgekeurd wegens buitenspel. Het blijft dus nog 0-0

Goal AS Roma, gescoord door Dzeko en na de 1-0 is dit de beslissende 2-0

Na de wedstrijd zijn we terug gegaan naar de B&B en ook nu al snel onderuit gegaan. Het is een lange dag geweest en we hebben veel gewandeld en gezien vandaag!

Maandag 13 mei:  Bij aankomst op het vliegveld bij terminal 3 konden we onze vlucht niet vinden op de vertrekborden en dus waren we even bevreesd, maar een blik op de borden voor terminal 1 gaf onze vlucht wel aan en dus de deur van de terminal ernaast binnengegaan en konden we moeiteloos inchecken. Eenmaal aan boord van de kist gaf de captain aan dat we nog niet konden vertrekken wegens de drukte op Schiphol en dat we nog 20 minuten aan de gate bleven staan.

Via Munchen en Luik verder gevlogen tot aan de Nederlandse gerns boven Zeeland en een prachtige approach naar Schiphol gehad over de Zeeuwse eilanden.

Noord en zuid Beveland en het Veerse meer

Neeltje Jans

Tweede Maasvlakte

Zoetermeer

We zijn weer thuis en hebben een leuk weekeinde gehad in de stad. De oude gebouwen zijn ontzettend mooi en jammer dat de rest van de stad in zo'n slechte staat is; veel betonrot en andere vormen van slecht onderhoud, slechte wegen en heel veel afval op straat. Daar wordt je niet vrolijk van.... We hebben gezien waarvoor we kwamen en gaan ons nu beraden op het volgende tripje. Eerste gegadigden zijn Wenen, Berlijn, Parijs of evt Liverpool/Manchester. Voldoende om naar uit te kijken.  Nu weer een paar weken werken en dan op naar Madeira!!