• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Vandaag zou een simpele reisdag worden vanuit Egilsstadir naar Laugar met maar een paar stops in de planning, maar dat liep uiteindelijk iets anders af. We vertrokken over hwy1 richting het westen en de eerste stop was een leuke waterval onderweg en daarna even het binnenland in naar Saenautsel voor een paar oude huisjes die daar in the middle of nowhere zouden staan.

Daarna een kort bezoek gebracht aan het havenplaatsje Vopnafjordur en vanaf daar het binnenland ingereden op weg naar de Dettifoss Watervallen. We wilden eerst naar de oostkant van de watervallen en daarna naar de westkant en dus de 864 opgereden en dat is 40km dirtroad enkele reis naar Dettifoss oost en daar hebben we genoten van deze waterval.

Vanaf daar zijn we iets verder stroomafwaarts gederen naar de Hafragilsfoss waterval en die ook bekeken. Het was ons niet opgevallen dat er ook een pad vanaf de Dettifoss naar de Selfoss liep aan deze oostkant en daar hebben we dus niet gekeken. Daarna weer in de auto en 40km dirtroad terug naar hwy1 en een stukje verder gaat de weg weer rechtsaf maar nu voor 24 km asfaltweg naar Dettifoss west via de 862. Ondertussen liep de klok door......

Onderweg werd het weer slechter, maar dat schampte onze positie en dus droog bij de westoevers aangekomen. Eerst Selfoss bekeken.

Hij is leuk van deze kant, maar echt mooier van de oostkant en zo ook de Dettifoss zelf! Op het internet veel gelezen dat je de westkant doen moet, maar de oostkant is veel belangrijker en mooier!

Daarna was het weer de auto in en de laatste 50km naar Laugar en daar kwamen we om 19.00 uur aan en dat dus maar na 300km rijden vanaf 08.30 uur.