• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Vandaag was de dag om rustig aan langs de kust te gaan rijden en 4 fjorden aan de oostaknt te gaan bezoeken. Het weer was niet al te best vanmorgen en we moesten eerst even langs het vliegveld om ons bij de Avis te melden met de verlichtingsproblemen van onze auto. Volgens ons was er alleen een zekering stuk, maar de man van de Avis belde naar de Toyota garage in het dorp met de vraag of ze er even naar konden kijken, maar die hadden geen tijd.......... Dus een andere Duster meegekregen en waar op de andere al meer dan 60.000 km stond had deze er net 22.000 onder de wielen gehad. Even alles overladen en het papierwerk aanpassen.

De linker ingeleverd en met de rechter zijn we verder op pad gegaan naar de eerste fjord en daarheen moesten we door een 6km lange tunnel rijden en dat was leuk om meegemaakt te hebben, want dit is de langste tunnel van dit deel van  IJsland.

We hebben heerlijk rondgewandeld door dit plaatsje en daarna naar de volgende fjord gereden langs de kustweg en die was her en der onverhard, maar goed berijdbaar.

Hier was niet zo veel te beleven en dus weer doorgereden naar de volgende fjord en dat werd een rit van meer dan 40 km over een onverharde bergweg die her en der stijl omhoog en omlaag ging en alleen met een 4x4 bereden mocht worden. Het was een absolute aanslag op de Duster haar banden en ophanging en ook op mijn armen......en de zenuwen van Ab.....Mjoifjordur heet deze afgelegen plek.

Overal waar je keek kwam er water vanaf de bergen omlaag en dat was genieten geblazen en diverse stops gemaakt om dit te fotograferen. Beneden in het dal kregen we nog een mooi toetje voorgeschoteld en wel een oude Britse WO2 landingsvaartuig dat daar ligt weg te roesten

Eenmaal beneden bleek 1 van de hekken naar de vuurtoren vast te zitten en moesten we rechtsomkeerd maken en weer terug gaan rijden. Bij deze waterval werden we in de gaten gehouden door een koppeltje schapen en die lopen overal los op dit eiland en dus ook regelmatig op de weg.....

Toch kom je langs de weg geen dode schapen tegen, maar wel veel dode meeuwen en ook dat is zonde. Na de terugtocht richting bewoonde wereld stond er nog 1 korte rit naar de dichtstbijzijnde fjord op het programma en wel die van waaruit de veerboten vertrekken en dat was meteen ook het leukste dorpje waar we tot op heden geweest zijn; Seysfjordur heet dit havanplaatsje en een aanrader om te bezoeken.

Hier hebben we meteen ook gegeten en daarna weer terug gereden naar ons onderkomen voor deze 2 dagen en een rustige avond op de bank ingelast. Morgen door naar Laugar en dat is maar 200 km verderop en dus kallum an.