• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Vanmorgen was het erg slecht weer buiten en met de wetenschap dat het niet geweldig zou worden vandaag toch de rit het binnenland in aangevangen en richting Laumanner gereden.

Nadat we de asfaltweg verlaten hadden en een F weg opgereden waren kwamen we een auto op de kop tegen, maar die was al gemarkeerd voor verwijdering door de politie en daar was gelukkig niks ernstigs mee aan de hand.

Verderop op de route ging een busje rechtsaf een dirtroad op en achteraf gezien hadden we deze ook moeten nemen, maar zijn rechtdoor gegaan richting Laumanner en kwamen uiteindelijk op de top van een kale berg uit bij de waterkracht centrale en daar nog even rondgekeken.

Nadat we besloten hadden niet verder deze route te gaan volgen zijn we een stukje terug gereden in deze omgeving om naar Gjain te rijden en ook dat lag in the middle of nowhere en zelfs als je daar aan komt twijfel je nog of je wel goed zit. Er is niets te zien en te beleven in deze regio en toch ligt hier een verstopte oase van rust en absolute schoonheid!!

We gaan weer verder en over dit soort weggetjes door de bergen terug naar de hoofdweg en door naar een ander verborgen plekje en dat zijn de grotten van Arnarkar.

Volg de paaltjes het land in en uiteindelijk kom je dan bij de grot uit.

We zijn hier niet naar beneden gegaan, want er was verder niemand en er wordt aangeraden speciale gear mee te nemen omlaag en de 500mtr lange tunnelstelsel in.

De seljalandfoss hebben we gisteren al gezien, maar met slecht weer en op het moment dat we er nu weer langs kwamen was het wederom apeweer en zijn we doorgereden naar de volgende stop voor vandaag en dat was de Skogafoss waterval.

Nadat we beneden gekeken hadden zijn we de trap omhoog gegaan en zijn het pad verder omhoog gaan volgen en daar zijn nog een paar kleinere watervallen te zien.

De Skogafoss ligt om de hoek bij ons hotel en dus waren we zo weer terug en zijn nog snel even bij de rots gaan kijken, waar vroeger mensen onder gewoond hebben.

Weer een goede dag gehad en de meeste regen viel ook vandaag tijdens onze verplaatsingen, behalve 2x bij de Seljalandfoss dus....

Net nog even buiten gestaan om te kijken naar een klein beetje Noorderlicht dat nu te zien is en morgen weer een lange rit voor de boeg. Op naar Hofn en de gletsjers