• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Vanmorgen op tijd wakker en alles klaar gezet in de gang en Willem was mooi op tijd bij mij en na het inladen doorgereden naar Albertjan om hem op te halen en door gegaan naar Schiphol. De rij bij de incheckbalie was best lang en na het inchecken van de koffers waren we zo door de douane heen en konden een mooi plekje vinden in de D pier voor een bakkie koffie en een broodje. Vandaag 2 vluchten vlak achter elkaar aan naar Keflavik en wij zitten in de tweede.

De TF-FIC en FIK kwamen binnen om ons allemaal op te halen en we gingen vrij laat boarden, maar konden toch nog op tijd vertrekken naar de Zwanenburgbaan om op te stijgen.

Assendelft en de Zaanstreek zijn goed zichtbaar!

We vlogen het eerste stukje langs de kust en dat uitzicht was prachtig!

Den Helder, de razende bol en Texel zijn hier goed zichtbaar. Daarna door naar het noordpuntje van Schotland en door naar IJsland.

Toen we eenmaal voorbij Schotland waren nam de bewolking onder ons toe en konden we niks meer zien beneden en pas vlak voor de landing zagen we het slechte weer beneden.

Het duurde even voordat we van boord konden en onze koffers weer hadden, maar dat was niets vergeleken bij de wachttijd die we bij de autoverhuur hadden, wanr daar hebben we dik anderhalf uur gestaan en kregen uiteindelijk een Dacia Duster mee.

Het was dus al vrij laat dat we vertrokken vanaf het vliegveld en dus maar meteen doorgereden naar Reykjavik en Snorris Guesthouse.

Na het uitladen van de auto zijn we een lokaal rondje gaan wandelen en eerst even bij de mooie kerk gaan kijken die we al vanaf de guesthouse konden zien en daarna langs de waterkant terug naar ons deel van de stad en lekker gaan eten bij de roadhouse.

Het weer was wat beter geworden in de vroege avond en de wind was gaan liggen, waardoor we nog heerlijk gewandeld hebben. We hebben gegeten bij de roadhouse en dat ligt vlak bij onze guesthouse en zo sloten we deze eerste dag in IJsland af.