• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Over dag 7 kan ik eigenlijk wel kort zijn.

In de ochtend heb ik de administratie van de dag ervoor gedaan en het onkostenplaatje van onze uitgaves gemaakt en in de middag was het te warm en benauwd buiten voor mij en ben ik begonnen met de administratie van de 3500 plaatjes die ik twee weken terug op frankfurt geschoten heb. 's Avonds hebben we heerlijk buiten gezeten op het terras en ons best vermaakt met een koel pilsje en leuke Engelse mensen met wie we kennis gemaakt hadden.

Dag 8 begon al heel vroeg in de ochtend met veel lawaai buiten ( lees: ruzie makende mensen om 4 uur in de nacht....) en daarna hebben zowel Willem als ik weinig meer kunnen slapen en waren we allebei al wakker toen de wekker ging. Meteen onder de douche gestapt en om half 8 waren we reeds in de ontbijtzaal en daar was het ontbijt nog niet gereed, maar een bakkie koffie konden we al nemen en dat is het belangrijkste, nietwaar?

Na een paar toastjes en broodjes zijn we naar de opstapplaats boven aan de weg gegaan en daar kwam al snel de bus aangereden..................en die reed door...............nadat we gebeld hadden met de reisleiding kregen we te horen dat er een tweede bus voor ons onderweg was, maar die had wat vertraging opgelopen en inderdaad kwam deze ons ophalen. Op het vliegveld ging er veel mis met het inchecken en moesten we ons door een paar bochten wringen om onze spullen door de incheck en douane te krijgen en uiteindelijk konden we aan boord van onze kist en helaas was dit dezelfde 737 als op de heenreis en dat is jammer.

Nadat we aan boord gegaan waren konden we gaan opstarten en nadat een zojuist gelande Easy Jet kist de baan verlaten had konden wij gaan vertrekken en dat gebeurde dan ook meteen.

Ksamil in Albanie en aan de overkant het noordelijke stukje van het eiland Corfu.

Qender in Albanie en even hierna draaiden we het binnenland in voor de route naar Zagreb te gaan volgen.

Een van de laatste dingen die we nog konden zien, voordat we boven het dichte wolkendek gingen vliegen, was het water reservoir van Roskovec en die heeft een aparte vorm.

De captain had ons verteld dat we waarschijnlijk op de polderbaan of zwanenburgbaan zouden gaan landen, maar toen we over de oostvaardersplassen vlogen en linksaf gingen in plaats van rechtsaf begon ik te twijfelen.

Ineens vlogen we over Huizen

En langs Weesp en de Vecht. Daarna draaiden we weer naar rechts en weer naar links en kwamen zo op de aanvliegroute naar de Buitenveldertbaan uit.

De Arena

Schiphol oost en daarachter het Fokkerpark, alwaar ik zelf werk.

Na het verlaten van de baan draaiden we voor deze oude Jumbo van de KLM langs en dit exemplaar mag nog zeker 2 jaar door vliegen.

We zijn weer thuis en hebben een mooie week in Griekenland gehad. Nu nog even afronden en dan gaan de echte voorbereidingen voor Canada 2016 van start met als vertrekweek ergens eind augustus.

Jos