De Leuvenumse beek is een oude kwelbeek die bij het plaatsje Uddel ontspringt en zich over de Veluwe richting haar eindpunt bij het plaatsje Hierden in het Naardermeer meandert.
Jaren terug al eens iets over gelezen en vooral over het weer terug brengen van een deel van deze beek in haar oude vorm in 2014. Dat TV programma is in mijn achterhoofd gaan zitten en heb ik dit hoekje Nederland op mijn binnenlandse bucketlist geplaatst en zal daar een paar keer heen gaan rijden om te wandelen, kijken en genieten.

 

Vrijdag 9 oktober zijn we voor de eerste keer die kant op geweest en helaas had het de dagen er voor pittig geregend en was het nu nog bewolkt weer, maar al wel droog. We hebben 9 km gewandeld door dit deel van het bos en gaan later nog eens terug voor een volgend deel.

Na deze wandeling zijn we weer in de auto gestapt voor een korte rit naar Staverden, om daar landgoed Staverden te gaan bekijken en ook daar lekker rond te gaan wandelen.

Deze locatie wordt veelvuldig gebruikt voor fotoshoots bij bruiloften en zo ook vandaag.

De volgende keer hopelijk wat zonlicht er bij om het geheel nog mooier te laten zijn. Echt een prachtig hoekje in ons mooie Nederland.