Ik wilde gaan kijken bij de werkzaamheden die aan de afsluitdijk uitgevoerd worden en vrijdag 25 oktober hier naar toe gereden. De weersvoorspellingen waren goed en bleken achteraf niet te kloppen, want waar het droog zou blijven heb ik toch een aantal buien op de kop gehad deze dag. Dat levert dan weer wel een aatl leuke plaatjes op.

Eerste stop was het waddencentrum bij Kornwerderzand en daar even rondgewandeld. Helaas waren de werkzaamheden aan de noordkant van de dijk niet te bezoeken/bekijken en dus nog even naar de sluizen gewandeld.

 

De tweede stop was het werkeiland bij Breezanddijk en bovenop het viaduct stonden een aantal cameraploegen bij elkaar te wachten op iets en maar even nagevraagd wat er te gebeuren stond. Dit bleek een boerenprotestaktie te zijn alwaar boeren vanuit Noord Holland en Friesland elkaar hier zouden gaan ontmoeten deze middag. Hierover heb ik een apart stukje geplaatst met foto's.

De werkzaamheden alhier kon ik nu niet bekijken vanwege de afsluiting en ben doorgereden naar het monument.

Het regent weer en dus tijd om naar Den Oever te rijden en daar in de haven een warm portie kibbeling te gaan eten.

De zon kwam nog weer tevoorschijn en dus nog even lekker door de haven gewandeld alvorens weer naar huis te gaan rijden.
Dit doen we nog een keer over dit najaar en dan hopelijk met beter weer, zodat ik ook wat meer van de werkzaamheden zelf kan gaan bekijken.